UA-177212398-1
top of page

  Cum să ajungi în cetoză?

De regulă beneficiile dietei ketogenice sun similare cu cele ale celorlalte diete liberale low-carb, dar sunt mult mai puternice decât acestea. Această dietă este o super dietă low-carb care maximizează beneficiil

Sunt câteva lucruri care pot mări nivelul cetozei nutriționale, acestea ar fi cele mai importante:

1. Redu carbohidrații la 20 de grame sau mai puțin pe zi - dietă keto sau mai strictă low-carb. Fibrele nu se calculează, ele au rol foarte important. Urmărește ghidul vizual pentru a-ți putea calcula mai bine carbohidrații. Pentru a avea rezultate cât mai bune este  obligatoriu să reduci cât mai mult carbohidrații, începutul este într-adevăr mai greu, dar cu timpul rezultatele vor fi din ce în ce mai evidente.

2. Încearcă să reduci și proteinele la nivele moderate. În dieta ketogenică trebuie să consumi proteine, dar nu fără limite. Proteinele în exces se convertesc în glucoză în organism, reducând starea de cetoză nutrițională. Dacă este posibil consumă 1 (un) gram de proteine per kilogram corp. Adică, dacă ai o greutate de 70 de kilograme, poți consuma aproximativ 70 de grame de proteine pe zi. 

 

Cea mai frecventă greșeală care oprește oamenii din a ajunge în cetoză​ este excesul de proteine. Rețetele noastre keto sunt create cu o cantitate potrivită de proteine.
     Mănâncă suficientă grăsime pentru a te simți satisfăcut.
 

    Aceasta este marea diferență dintre o dietă keto și înfometare, care are ca efect cetoza. Dieta keto este sustenabilă, însă înfometarea nu. Când te înfometezi te simți obosit și flămând și renunți, dar o dietă ketogenică este durabilă și te poate face sa te simți foarte bine, Așadar, mănâncă suficient pentru a te simți mulțumit, iar dacă îți este foame tot timpul, probabil ar trebui să adaugi mai multe grăsimi la mesele tale (mai mult unt, ulei de măsline etc.). Rețetele noastre keto au grăsimile necesare incluse.

     1. Evită gustările când nu îți este foame. Mâncând mai mult decât ai nevoie, mâncând doar pentru plăcere și pentru că este mâncare în jur, reduce cetoza și încetinește procesul de slăbit. Deși folosind gustări keto efectele vor fi diminuate, fiind utile când îți este foame.

     2. Dacă este necesar, adaugă post intermitent. De exemplu, sari peste micul dejun si mănâncă doar într-un interval orar de 8 ore, postind 16 ore. (ex post 16:8). Asta este foarte eficient atât in creșterea nivelului de cetone, cât și în accelerarea pierderii in greutate și în diminuarea efectelor diabetului de tip 2. Este, de asemenea, ușor să faci asta ținând dieta keto.

     3. Fă miscare - adăugând orice tip de activitate fizică și ținând o dietă low carb poate crește moderat nivelurile de cetone. Poate, de asemenea, grăbi procesul de pierdere in greutate și de a diminua efectele diabetului de tip 2. Exercițiul nu este necesar pentru a ajunge in cetoză, dar ar putea fi util.

     4. Dormi destul - pentru majoritatea oamenilor cel puțin 7 ore pe noapte - și ține stresul sub control. Lipsa somnului si hormonii stresului cresc nivelurile de zahăr din sânge, încetinind cetoza și pierderea in greutate. 

In plus ingreuneaza mentinerea unei diete keto si rezistarea poftelor. Chiar daca tinand sub control somul si stresul nu vor produce cetoza pe cont propriu, merita incercat. 

        In concluzie: pentru a ajunge in cetoza, redu carbohidratii la niveluri foarte scazute, preferabil sub 20 g carbs pe zi. Aceasta este o dieta keto si este cel mai important lucru pentru a intra in cetoza. 

Daca trebuie sa intensifici efectele adauga mai multi pasi din cei de mai sus incepand cu primul.
 

bottom of page