Lista portocalie - Consumați cu atenție
NUCI
Un pumn
• Toate tipurile de nuci raw (p)
• Unt de nuci făcut de casă, neprocesat, fără zahăr
LACTATE
De preferat nepasteurizate (1/4 cană)
• Cottage cheese, smântână, cremă de brânză, iaurt gras (preferabil de casă, dacă nu și de comerț), sana, chefir
• Brânzeturi grase ca brie, camembert, gorgonzola, roquefort
• Lapte
• Lapte vegetal: de migdale, de orez, de cocos
• Brânzeturi moi : mozzarella, feta, ricotta
FRUCTE ȘI LEGUME
Nu mai mult de jumătate de pumn
• Sfeclă
• Fructe de pădure – coacăze, afine, agrișe, zmeură, căpșuni
• Tigvă
• Morcovi (p)
• Manioc
• Țelină
• Porumb
• Bostan
• Jicama (tubercul din America Centrală)
• Papaya
• Păstârnac
• Mazăre (de grădină și măzăriche)
• Ananas (e)
• Pătlagină
• Dovleac
• Hrean
• Dovleac spaghetti (p)
• Cartofi dulci (p)
• Taro sau colocazia
BĂUTURI
• Ceai (cafeinizat)
• Cafea
LEGUME USCATE
• Toate legumele
• Lucernă (încolțită)
• Fasole (proaspătă sau uscată)
• Năut (încolțit sau uscat)
• Linte (încolțită sau uscată)
• Arahide (raw sau în coajă)
APORT DE VITAMINE ȘI MINERALE
• Kefir
• Kombucha
FRUCTE ȘI LEGUME
• Mere (p)
• Caise
• Banane
• Aborele de pâine
• Cireșe
• Soia verde
• Smochine (doar proaspete)
• Fructul pasiunii
• Struguri
• Guave
• Jackfruit
• Kiwi
• Kumquat
• Litchi
• Loquat
• Mango
• Portocale, clementine și mandarine
• Piersici și nectarine
• Pere și compot de pere
• Curmale
• Prune
• Rodii
• Cartofi (n)
• Gutui
• Starfruit sau carambola
• Tamarind sau curmale indiene
• Pepene