
Lista verde. Alimente bune de mâncat.
FRUCTE ȘI LEGUME
• Toate legumele cu frunze verzi
• Anghinare
• Sparanghel (p)
• Vinete (n)
• Avocado (p)
• Muguri de fasole
• Fasole
• Broccoli (p)
• Varză de Bruxelles (p)
• Varză (p)
• Conopidă (p)
• Țelină (p)
• Mangold sau sfecla elvețiană (p)
• Dovlecei
• Castraveți
• Andive (p)
• Fenicul (p)
• Usturoi (p)
• Zucchini
• Napi (p)
• Praz (p)
• Lămâi și limes
• Salată verde
• Mazăre (p)
• Ciuperci
• Măsline
• Ceapă (p)
• Bame
• Palm hearts (p)
• Piper (toate felurile) (n)
• Ridichi (p)
• Rubarbă
• Rucola (p)
• Șalote (p)
• Spanac (p)
• Ceapă verde
• Roșii (n)
• Măcriș (p)
BĂUTURI
• Ceaiuri de plante (cu bucăți de fructe și plante)
• Apă cu arome naturale din rețetele RMR sau alte rețete care respectă listele
• Apă – minerală sau plată
PROTEINE
• Toată gama, organice și cât mai bio
• Toate tipurile de carne
• Toate tipurile de carne procesate natural (pancetta, costiță, șuncă presată, slănină, salam, fâșii de carne uscată, grătar)
• Măruntaie (foarte recomandate)
• Toate tipurile de fructe de mare
• Ouă
CONDIMENTE
• Toate tipurile de oțet, mirodenii și condimente sunt bune, dacă nu conțin zahăr, gluten, conservanți și uleiuri vegetale
• Tamar/ sos de soia fermentat
APORT DE VITAMINE ȘI MINERALE
• Bulion de oase (bones broth) de casă
• Iaurt de cocos
• Chefir de cocos
• Chefir unt/brânză
• Kimchi
• Chefir din lapte
• Murături în saramură
• Varză murată
GRĂSIMI
• Orice tip de grăsime animală (untură, seu, grăsime de rață, slănină)
• Ulei de avocado (de preferat cel presat la rece) (e)
• Unt sau ghee(unt clarifiat)
• Ulei de cocos (e)
• Brânză fermentată: ceddar, emmenthal și gouda
• Brânzeturi grase uscate: parmezan și pecorino
• Ulei de macadamia (e)
• Maioneză, fără conservanți și ulei de floarea-soarelui
• Uleiuri de nuci, ca și uleiul de alune de pământ (presat la rece)
• Ulei de măsline extravirgin (e)
• Semințe (p)