UA-177212398-1
 

Lista verde. Alimente bune de mâncat.

FRUCTE ȘI LEGUME

 • Toate legumele cu frunze verzi
 • Anghinare
 • Sparanghel (p)
 • Vinete (n)
 • Avocado (p)
 • Muguri de fasole
 • Fasole
 • Broccoli (p)
 • Varză de Bruxelles (p)
 • Varză (p)
 • Conopidă (p)
 • Țelină (p)
 • Mangold sau sfecla elvețiană (p)
 • Dovlecei
 • Castraveți
 • Andive (p)
 • Fenicul (p)
 • Usturoi (p)
 • Zucchini
 • Napi (p)
 • Praz (p)
 • Lămâi și limes
 • Salată verde
 • Mazăre (p)
 • Ciuperci
 • Măsline
 • Ceapă (p)
 • Bame
 • Palm hearts (p)
 • Piper (toate felurile) (n)
 • Ridichi (p)
 • Rubarbă
 • Rucola (p)
 • Șalote (p)
 • Spanac (p)
 • Ceapă verde
 • Roșii (n)
 • Măcriș (p)

BĂUTURI

 • Ceaiuri de plante (cu bucăți de fructe și plante)
 • Apă cu arome naturale din rețetele RMR sau alte rețete care respectă listele
 • Apă – minerală sau plată

PROTEINE
 • Toată gama, organice și cât mai bio
 • Toate tipurile de carne
 • Toate tipurile de carne procesate natural (pancetta, costiță, șuncă presată, slănină, salam, fâșii de carne uscată, grătar)
 • Măruntaie (foarte recomandate)
 • Toate tipurile de fructe de mare
 • Ouă

CONDIMENTE

 • Toate tipurile de oțet, mirodenii și condimente sunt bune, dacă nu conțin zahăr, gluten, conservanți și uleiuri vegetale
 • Tamar/ sos de soia fermentat

APORT DE VITAMINE ȘI MINERALE
 • Bulion de oase (bones broth) de casă
 • Iaurt de cocos
 • Chefir de cocos
 • Chefir unt/brânză
 • Kimchi
 • Chefir din lapte
 • Murături în saramură
 • Varză murată


GRĂSIMI

 • Orice tip de grăsime animală (untură, seu, grăsime de rață, slănină)
 • Ulei de avocado (de preferat cel presat la rece) (e)
 • Unt sau  ghee(unt clarifiat)
 • Ulei de cocos (e)
 • Brânză fermentată:  ceddar, emmenthal și gouda
 • Brânzeturi grase uscate: parmezan și pecorino
 • Ulei de macadamia (e)
 • Maioneză, fără conservanți și ulei de floarea-soarelui
 • Uleiuri de nuci, ca și uleiul de alune de pământ (presat la rece)
 • Ulei de măsline extravirgin (e)
 • Semințe (p)

(p) - prebiotice sau bogate în fibre

(e) - bogat în enzime digestive

(n) - legume (cu excepția verdețurilor)

sursa: https://lowcarbcooking.realmealrevolution.com/download-the-lists