UA-177212398-1 4 soluții pentru întărirea sistemului imunitar
top of page

4 soluții pentru întărirea sistemului imunitar

Actualizată în: 6 mar. 2021

SOLUȚII CONTRA AUTOIMUNITĂȚII. Metoda Myers. Cum să previi și să combați bolile și simptomele inflamatorii de dr. Amy Myers

Ed. Paralela 45, 2019


Dr. Amy Myers practică medicină funcțională la clinica sa din S.U.A. și a dezvoltat o metodă proprie de tratament care îi poartă numele. Metoda Myers, cu care a vindecat zeci de mii de oameni din toată lumea care sufereau de boli cronice autoimune, îmbină cunoștințele medicale cu alimentația adecvată fiecărui pacient în parte, în funcție de diagnostic.


Când era studentă în anul II de facultate a fost diagnosticată cu boala Basedow-Graves și i s-a recomandat ablație tiroidiană. Ca atare, i-a fost extirpată tiroida, fapt pe care îl regretă toată viața. Consideră că dacă ar fi știut cum să folosească dieta, vindecarea sistemului digestiv, detoxifierea și reducerea stresului, mai mult ca sigur nu ar fi trebuit să recurgă la ablație.


Aceasta este pe scurt povestea trecerii doamnei doctor de la medicina convențională la cea funcțională. În cadrul metodei Myers se au în vedere următoarele:


1. Vindecarea sistemului digestiv. 80% din sistemul imunitar se află în intestine. Sistemul digestiv este calea spre sănătate. Dacă intestinele nu sunt sănătoase, nici sistemul imunitar nu poate fi sănătos.


2. Renunță la gluten, cereale, leguminoase și alte alimente care cauzează inflamații cronice. Inflamația este un răspuns imunitar al întregului organism. Dacă devine cronică, inflamația devine un factor de stres pentru corp, în special pentru sistemul imunitar. Inflamațiile repetate duc la transformarea unei boli cronice într-una autoimună. Glutenul în exces duce la o boală numită intestin permeabil.


3. Trebuie redusă cantitatea de toxine din organism.


4. Vindecarea infecțiilor și eliberarea de stres. Unele infecții pot duce la apariția unor boli autoimune. De asemenea, stresul fizic, mental sau emoțional afectează sistemul imunitar.

În cadrul metodei Myers, autoarea recomandă un plan de nutriție de 30 de zile prezentat în carte, scopul fiind redobândirea echilibrului în corp. De asemenea, folosește termenul de “pandemie autoimună”, făcând referire atât la dieta omului obișnuit, saturată de carbohidrați, la viața stresantă pe care o duce marea majoritate a populației globului, cât și la toxinele din aer, apă și sol. Toți acești factori agresează organismul uman, ducând inerent la apariția bolilor autoimune.


Cartea conține rețete de bucate care hrănesc organismul și ajută la refacerea lui. De asemenea, dr. Amy Myers oferă sfaturi de viață, dar și reușite ale programului de nutriție la pacienții vindecați.


De reținut: este foarte importantă nutriția, dar și mediul de viață (reducerea cantității de toxine din casă, mucegaiul toxic, expunerea la metale grele etc.)


Un corp echilibrat și armonios necesită o viață pe măsură.

94 afișări0 comentarii
bottom of page