Pasca cu carbohidrați puțini, fără făină, fără zahăr
Actualizată în: 5 feb.
Ingrediente:

5 ouă
130 g faină de migdale,
1 praf de copt,
esență de vanilie,
esență de lămâie,
500 g brânză proaspătă de vaci,
2 linguri smântână,
4 linguri xylitol,
1 lingură pudră de stevia,
5 g de sare,
1 lămâie bio (zeamă și coaja rasă),
1 lingură de ulei din sâmburi de struguri sau un cubuleț de unt, pentru uns tava.
Se iau două vase mai mari și unul mediu. În cele mari se separă albușurile de gălbenușuri, iar în cel mediu se pune făina de migdale, praful de copt și îndulcitorul. Se bat albușurile spumă. În vasul cu gălbenușuri se adaugă brânza, smântâna, mirodeniile, sarea și se amestecă cu mixerul. Se adaugă amestecul de făină din vasul mediu, se omogenizează, apoi se adaugă albușurile spumă. Se omogenizează din nou și se așează în tava unsă cu unt sau ulei.
Se dă compoziția la cuptorul preîncălzit, la 190 grade Celsius, timp de 25-30 minute.
După răcire, se pudrează cu stevia.
Poftă bună și Sărbători Pascale luminoase!