UA-177212398-1 Sucurile verzi de primăvară, sursă de energie și poftă de viață
top of page

Sucurile verzi de primăvară, sursă de energie și poftă de viață


Există o întreagă literatură despre beneficiile sucurilor verzi, mai cu seamă cele de primăvară, proaspete și pline de vitamine.

Dieta keto/low-carb nu exclude zarzavaturile și vegetalele bogate în minerale și vitamine, atât de necesare organismului nostru.


Sucurile verzi de primăvară, cu pulpă, precum și smoothie-urile, ne furnizează energie și poftă de viață, după o iarnă destul de lungă, în care corpul a fost privat atât de lumina binefăcătoare a soarelui, cât și de lipsa vitaminelor din crudități.


Este adevărat, piața legumelor din supermarket-uri, precum și suplimentele alimentare, ne-au ajutat să trecem peste sezonul rece fără a fi complet privați de aportul de minerale și vitamine, însă beneficiile urzicilor proaspete, a salatelor, a cepei verzi, a ridichilor etc., merită toată atenția noastră.


Cele mai potrivite verdețuri și legume în dieta noastră sunt: ceapa verde, usturoiul verde, leurda, ridichile, salata, rucola, loboda, măcrișul, sălățica, valeriana, spanacul, kale, bok choy, broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, țelina, sparanghelul, castraveții, ciupercile, mangold, ardeii, dovlecelul, zucchini, fasolea verde, bame (okra), anghinare, frunze de păpădie, avocado.


Dintre fructe, în această dietă sunt admise doar fructele de pădure, și acestea în cantități reduse, din cauza faptului că au glucide multe.


Mihaela Bilic, doamna doctor specializată în nutriție, recomandă glucidele bune care se găsesc în legume. Adaptând la dieta keto/low-carb, acest lucru înseamnă o cantitate de până la 50 grame glucide/zi.


Sucurile de verdețuri sunt fără adaos de lapte din semințe și nuci. Dacă adăugăm lapte de migdale, de cocos sau din amestec de semințe, vom prepara smoothie.

Combinațiile de sucuri, respectiv smoothie-uri, sunt multiple. Rămâne la aprecierea fiecăruia ce fel de suc sau smoothie să consume. Așadar, incursiunile prin piețe, în curând pe dealuri pentru sălățică și măcris, dar și în grădină, sunt mai mult decât binevenite. Prin consumarea lor, corpul va fi mai plin de vitalitate, ceea ce ne va da o stare de bine și de fericire, după iarnă și atâtea griji.


Pentru cei care țin post, cura de primăvară cu verdețuri constituie un aport de energie și vitamine extrem de necesar.


Sucul de lămâie sau de limetă, condimentele precum menta sau ghimbirul, dar și fructele de pădure în cantități mici (afine, căpșuni, zmeură etc.) dau gust și vitamine preparatelor.


Există o întreagă literatură despre beneficiile sucurilor verzi, mai cu seamă cele de primăvară, proaspete și pline de vitamine. Una dintre promotoarele nutriției cu smoothie-uri verzi este Victoria Boutenko, autoarea cărților: Verde pentru viață și a bestsellerului Revoluția smoothie-urilor verzi, apărute și la noi la Editura Adevăr Divin.


Poftă bună la sănătate!



94 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page