UA-177212398-1 Să mănânci bine sau să mănânci corect?
top of page

Să mănânci bine sau să mănânci corect?

Ce înseamnă „mănâncă bine”? Oare nu e corespondentul a „mănâncă tot din farfurie”, pe care ni-l tot spuneau părinții când eram în creștere, în vremuri în care nu prea se găsea de mâncare?





Compoziția mâncării era simplă, iar majoritatea dintre noi care am prins acea perioadă, am crescut fără excese de grăsime corporală. Încă nu apăruseră nici fast-food-urile, nici varietatea imensă de produse de pe galantare, multă, diversă, dar de cele mai multe ori săracă în nutriție, relativ ieftină, dar bogată în combinații care au ca efect îngrășarea rapidă. Serveam mesele în familie și mult mai puțin în afara ei. Plecarea la drum însemna mâncare luată de acasă la pachet, deoarece nu existau alternative prea multe. Ca atare, atunci se potrivea modul acela de gândire.


În zilele noastre, a mai spune „mănâncă bine” și a ne gândi la cantitate, a devenit un termen desuet. Ce înseamnă „ să mănânci în mod corect”? Deja ne gândim la un mod de alimentație pe care ni-l alegem în mod deliberat. Adică, puțin și bun. Cu hrană hrănitoare, adică cu mare densitate nutrițională.





Din cauza problemelor de sănătate care au apărut și la noi în ultimii ani, cei care au învățat arta gătitului corect de la maeștrii bucătari internaționali, au devenit la rândul lor chefi și prepară mâncăruri echilibrate nutrițional, cu gust, din cele mai bune ingrediente bio alese cu grijă de la partenerii din comunitatea locală. Această minunată coeziune va schimba mentalitatea oamenilor cu privire la hrană, și în timp se va remarca o îmbunătățire a vieții. Mai mulți oameni sănătoși, mai mulți oameni activi, înseamnă o viață bine trăită.


Haideți să ne lăsăm pe mâna celor care știu să ne ofere hrană de calitate, ca să mergem mai mult în drumeții, și mai puțin la farmacii.





Și, dragă comunitate, tot pe ei ar trebui să ne bazăm ca să ne educe copiii în școli prin cursuri de nutriție introduse în programa școlară. Astfel, nu va mai fi nevoie să-i certăm că ingerează prea multă mâncare fast-food. Și vor fi adulții de mâine sănătoși, normo-ponderali, cu viață lungă, activă, fericită.




93 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page