TARTĂ VEGANĂ DE POST DE FLORII. FĂRĂ ZAHĂR. FĂRĂ GLUTEN.

Timp de lucru : 30 minute
Timp de coacere : 30 minute
Ingrediente blat : 200 g făină de migdale, 1 praf de copt (10 g), 4 linguri îndulcitor (xylitol, eritritol sau stevia), 6-7 linguri de ulei din sâmburi de struguri, 100 ml lapte de cocos din conservă, 3-4 linguri de cacao pudră, 200 g zucchini dat pe răzătoarea cu ochiuri mari, 2 linguri de psyllium (opțional), 60 g cremă de alune sau de ciocolată de post dietetică, esență de vanilie.
Ingrediente topping : 100 ml lapte de cocos, 100 g ciocolată menaj cu conținut mare de cacao (peste 60%), nuci pecan sau nuci pentru ornat, ornamente pentru tartă.
Se preîncălzește cuptorul la 185 grade Celsius.
Se iau două boluri mari, unul pentru ingredientele uscate, celălalt pentru cele umede. Pudra de cacao se trece prin sită atunci când se adaugă ingredientelor uscate. Se amestecă compozițiile celor două boluri, rezultând un aluat moale ca de clătite, care se pune la cuptor la 185 grade Celsius timp de 30-35 minute. Apoi se face testul scobitorii. Dacă nu se lipește compoziția de scobitoare, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Toppingul : pe bain-marie se pune într-un vas laptele de cocos și ciocolata menaj, se amestecă cu grijă până ce se topește ciocolata. Se toarnă peste blat și se dă la rece peste noapte, pentru a se întări și a se felia mai ușor.
A doua zi, se ornează cu nucile și cu ornamentele de ciocolată.
Calcul nutritiv per porție (140 g) : 386 calorii, 8,6 g proteine, 25 g lipide, 40 g glucide, 1 g fibre.
Bun și pentru cei cu intoleranță la zahăr (diabetici) sau la gluten.
Mai multe rețete găsiți în cartea UPGRADE, acum la preț de sărbători : 49 lei !!!
Poftă bună!
La mulți ani sărbătoriților cu nume de flori!
« Vin Floriile cu soare, și soarele cu Florii ! » ( Vasile Alecsandri)