UA-177212398-1
top of page

Tort low-carb cu mascarpone, frisca, fructe de padure si Ketonella



Ingrediente blat: 5 oua mari, 2 linguri indulcitor cu xylitol, esenta de vanilie, un praf de copt, 150 g faina de migdale, 50 g faina de cocos, un praf de sare.

Ingrediente crema: 250 g mascarpone, 500 ml frisca, 400 g capsuni, un compot mic de ananas fara zahar, 2 linguri indulcitor cu xylitol.

Topping: 100 g capsuni, 50 g mure (optional), un borcan de Ketonella, o lingurita ulei de cocos.

1. Se pregateste tava de tort, se tapeteaza cu hartie de copt si se unge cu ulei de cocos.

2. Se pregatesc trei boluri, unul mic si doua mari: in bolurile mari se separa albusurile de galbenusuri, iar in bolul mic se pun fainurile, praful de copt, praful de sare, indulcitorul si se amesteca.

3. Se preincalzeste cuptorul.

4. Se bat bine albusurile, apoi se adauga galbenusurile si esenta de vanilie.

5. Apoi se adauga amestecul de fainuri din bolul mic si se omogenizeaza de jos in sus cu ajutorul unei spatule pana se incorporeaza, rezultand un aluat, care se asaza in tava anterior pregatita.

6. Se da la cuptorul preincalzit la 185 grade Celsius, timp de 20 -25 minute. Se verifica apoi cu o scobitoare daca e copt, apoi se ia din cuptor si se lasa la racit.

7. Frisca se pregateste cu ajutorul unui robot de bucatarie, iar separat se pun in blender capsunile si 100 g ananas din compot.

8. Se adauga mascarpone si smoothie-ul in robotul de bucatarie alaturi de frisca si se amesteca, rezultand crema.

9. Asamblare: cu un cutit cu lama mare se detaseaza forma de tort, apoi taiem blatul in doua parti, pe care le vom insiropa cu sucul de ananas. Intai asezam partea de sus a blatului la baza, insiropam, adaugam jumatate din cantitatea de crema, asezam deasupra blatul, insiropam, apoi punem restul de crema deasupra.

10. Aranjam capsunile si murele deasupra. Intr-un vas neaderent punem o Ketonella si o lingurita de ulei de cocos la foc mic si amestecam pana ce devine lichida. O turnam peste tortul aniversar.

11. Se da la frigider, preferabil pana a doua zi, timp in care se inmoaie blatul si se amesteca aromele.

12. Serviti cu placere, copii mari si mici, e fara zahar, fara gluten, fara cacao, dar extrem de gustos si de hranitor!

Necesar de lucru: tava de copt pentru tort (26 cm), foaie de copt, robot de bucatarie, blender.


90 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page