UA-177212398-1
top of page

Viața în mișcare sau despre cum am început să alerg la 50+

Actualizată în: 3 apr. 2023

Pentru unii dintre noi, viața la 50+ pare ceva la timpul trecut. Adică, ceea ce am avut de făcut, am realizat, copiii au crescut și au pornit pe orbitele vieților lor, așadar hai să intrăm pe modul de relaxare, mișcare mai puțină, cu alte cuvinte conservare. Ca să nu zicem bătrânețe.


Pentru alții, viața la această vârstă este un nou început. Cum așa ? Păi, simplu. Deunăzi, eram prinși de problemele familiei, la un program extenuant prin multitudinea lucrurilor de făcut într-o zi de 24 de ore. Noi eram pe locul 2 ca priorități, deoarece care părinte nu dorește să-și vadă copilul crescut frumos și așezat pe drumul lui ? Dar, dintr-o dată, ne-am regăsit pe noi, cei dinainte, de acum 25 de ani. Da, e de lucru la serviciu, dar timpul de acasă, brusc, ne aparține în totalitate. Deci, ce facem cu el ?


Ca de obicei, primul care a început să alerge a fost soțul meu. Și venea fericit, și mai avea și aport de energie. Hopa, ia să încerc și eu, că acum am mai mult timp. Ceea ce la început a fost cu « hai să vedem dacă pot » a devenit « ioi, au trecut câteva zile și nu am mai alergat ». Niciodată până acum nu i-am înțeles pe alergători, pe sportivi în general. Corpul se obișnuiește cu acest ritm de viață, și devine dependență. Dar așa dependență să tot aibă toata lumea.


M-am tot gândit : dacă începem de acum, probabil drumurile spre medic sau farmacie vor fi mai rare, și majoritatea pentru prevenție.


Nu e târziu niciodată, doar să dorim să ne simțim și să fim mai sănătoși, și atunci vom începe să fim mai atenți la tot ceea ce facem cu corpul nostru : să alegem mâncarea potrivită, dar și cantitatea ei, să facem mișcare, să fim mai proactivi în propria noastră viață. Și să facem lucruri care ne bucură sufletul : să citim o carte pe care demult o « aveam în vizor », să vizionăm un film, să ne întâlnim cu prietenii, să învățăm o limbă străină… Atât de multe lucruri se pot face astăzi datorită tehnologiei. Învățăm atâta timp cât trăim.


Dar nu reușeam să alergăm dacă nu schimbam din temelii dieta. La noi așa a fost : întâi s-a obișnuit organismul cu alimentele combinate un pic diferit, adică cu puțini carbohidrați, apoi am simțit nevoia de sport și sală.


Ce am dobândit ? Ce dorim fiecăruia, nu numai celor de 50+ : POFTĂ DE VIAȚĂ. DAR ȘI VIAȚĂ LUNGĂ.

Dragi prieteni, poftiți la mișcare ! Împreună, pentru o sănătate mai bună !


Mai multe despre dieta noastră în cartea UPGRADE, care se poate achiziționa de pe site-ul nostru, acum la un preț special de sărbători.

22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page