UA-177212398-1
top of page

Cum să începi dieta keto sau LCHF dacă ai probleme cu tensiunea arterială?

 

 

 

 

Deci ai probleme cu tensiunea arterială  și vrei să începi să încerci dieta ketogenică? Felicitări! Este probabil cel mai eficient lucru pentru scăderea tensiunii arteriale în mod natural. În unele situații, această dietă reglează tensiunea arterială complet.

Bineînțeles, există două situații de care trebuie să ținem cont:

1. Medicamente pentru tensiune arterială

Dacă ai medicație pentru tensiune și începi dieta ketogenică, există un risc. ca tensiunea arterială să scadă și să ajungă în limite normale. Efectul dietei se va vedea în câteva zile, dar poate dura câteva luni, sau chiar un an pentru a obține efectul maxim. Dacă te simți slăbit, obosit, amețit etc. verifică-ți tensiunea. Dacă este joasă, sub 120/80, ar fi bine să consulți medicul pentru a scădea sau stopa medicația. 

2. Sarea și supele

Când începi dieta ketogenică, se recomandă să consumi mai multe lichide și sare, chiar sub formă de supa (de pui, de vită, de legume). Dacă tensiunea arterială este mare cu tot cu tratamentul medicamentos, este interzis consumul mărit de sare și supe. Nu facem decât să mărim tensiunea și mai mult, ceea ce nu este de dorit.

Alte efecte secundare vor trece în câteva zile oricum.

bottom of page