UA-177212398-1
top of page

Cine suntem

Dacă cineva mi-ar fi spus acum câțiva ani că poți să mănânci grăsimi aproape fără limite și să te simți perfect, nu aș fi crezut.

 

De aproape 4 ani, de când mi-am schimbat stilul de viață, am avut o mega-surpriză. Mi-am zis: hai să schimb ceva (sunt bolnav de diabet insulino-dependent), au trecut 15 ani de boală, rezultatele analizelor începuseră să mă sperie, luasem în greutate și mă simțeam din ce în ce mai rău. Oare de ce?

Am urmat recomandările medicale, am încercat să am o viață cât mai echilibrată, mâncare de bună calitate, grăsimi puține, carbohidrați 200 g/zi, și totuși ... eu nu eram bine deloc. Dar nu m-am descurajat și am început să caut o soluție pentru a mă simți mai bine, deoarece de la o zi la alta eram tot mai lipsit de energie. Și minunea s-a produs.

August 2017, canalul YouTube. Mi-a atras atenția și mi-a schimbat complet viața conferința unui medic, mai precis o doctoriță pe nume Sarah Hallberg, care abordează într-un alt mod tratarea acestei afecțiuni. A durat cam o lună să mă conving că trebuie să schimb totul... Ei bine, dragii mei, surpriza se numește dieta ketogenică. Rezultatele s-au văzut după câteva luni: rezultatele analizelor erau mult mai bune, iar analiza specifică diabetului, hemoglobina glicozilată, avea o valoare foarte bună. După patru luni slăbisem 7 kilograme, îmi revenise pofta de viață și începusem să alerg zilnic, lucru pe care nu-l făcusem până atunci. Eram plin de energie. După aproape un an, slăbisem 15 kg (fusesem supraponderal), alergam zilnic și nu mă mai despărțeam de dieta ketogenică. Familia mea s-a bucurat cel mai mult de această schimbare, apoi au început să fie foarte atenți la ceea ce consumă ei înșiși. Între timp, am aflat că nu suntem singuri și că este o comunitate de oameni la nivel oameni care au adoptat acest stil de viață. Am găsit pe internet și alte conferințe ale unor medici celebri din S.U.A., Suedia, Rep. Africa de Sud, etc., precum și rețete ale celor care împărtășesc aceleași opinii.

Am simțit că trebuie să afle cât mai multă lume despre acest tip de dietă, de foarte mare ajutor atât pentru oamenii care au diferite probleme de sănătate, cât și pentru cei sănătoși. De aceea am creat acest site unde veți găsi mai multe informații despre sănătate, nutriție, sport, stiință etc. Nu suntem medici, așadar nu vă prescriem rețete. Vă povestim despre noi, ce facem, ce citim, ce mâncăm, ce drum am ales și ce rezultate avem urmând această dietă.

    Viața e frumoasă, prieteni!

    Tudor, 50 de ani

bottom of page