UA-177212398-1 Ce să mănânci pentru a fi sănătos | Keto Romania |
top of page

Ce trebuie să mănânci?

ghid low-carb.jpg

    O dietă cu glucide puține sau ketogenică este în primul rând săracă în carbohidrați care se găsesc în alimentele care conțin zahăr, cum ar fi pastele și pâinea. Acestea vor fi înlocuite cu alimente sănătoase, de preferabil bio, care includ proteine, grăsimi naturale, legume și verdețuri.

    Studiile recente ne arată că dietele bazate pe reducerea glucidelor duc la reducerea surplusului de greutate și modifică pozitiv starea de sănătate având succes în marea majoritate a celor care le încearcă.

    Nu este necesară numărarea calorilor într-o astfel de dietă.

    O dietă ketogenică are la bază consumul cât mai mic de glucide (carbohidrați) și o cantitate cât mai mare de grăsimi. Acest fel de dietă se mai numește low-carb (carbohidrați puțini), abreviere în engleză LCHF (low-carb high fat), sau dietă ketogenică.

    De mulți ani am fost informați (de către cei în drept) că grăsimile pot fi periculoase pentru sănătatea organismului, astfel produsele sărace în grăsimi naturale, pline cu glucide, au umplut magazinele. Dovada că suntem într-o eroare, este faptul că odată cu aceasta au explodat numărul de boli de nutriție și nu numai. Toate studiile recente, despre grăsimi și impactul acestora asupra sănătății ne arată foarte clar că nu avem de ce să ne temem de grăsimi. Grăsimea este ”prietena noastră”. Într-o dietă ketogenică se minimizează aportul de zahăr și amidon. Poți consuma în schimb alimente foarte gustoase, sățioase și să pierzi din surplusul de greutate foarte ușor.

    Cum funcționează? Când nu mai consumi glucide și amidon, zahărul  din sânge se stabilizează, iar insulina (care este defapt un hormon de acumulare a grăsimii) scade. Acest fapt duce la creșterea capacității organismului de a arde grăsimi, a te sătura mai repede, a reduce cantitatea de alimente consumată, deci implicit scăderea în greutate.

    Cercetările actuale dovedesc că prin dieta ketogenică se obțin ușor două lucruri: scăderea în greutate și controlul mult mai ușor al zahărului din sânge, asta pe lângă alte multe beneficii.

    Cu ce începi?

  • Consumă: carne, pește, ouă, legume și zarzavaturi care cresc pe sol, precum și grăsimi naturale (cum ar fi untul).

  • Nu consuma: Zahăr și poduse bogate în amidon (pâine, paste, orez, fasole uscată, cartofi). 

    Când iți este foame mănâncă până te saturi. Grijă mare la fructe, nuci, și alcool. E simplu. Nu trebuie să numeri caloriile sau să cântărești mâncarea. Uită de produsele procesate cu grăsimi puține, light sau dietetice.

DD_LowCarb_Ingredients_Blue_6000x2000.jpg
bottom of page