UA-177212398-1 Cum să te vindeci de diabetul de tip II
top of page

Cum să te vindeci de diabetul de tip II

Actualizată în: 22 mar. 2021


Cum se poatevindecadiabetul de tip II? - un ghid pe scurt pentru începători de dr. Jason Fung, articol apărut pe https://www.dietdoctor.com/reverse-type-2-diabetes-quick-start-guide

traducere adaptată de Teodora Raicu


Vindecarea diabetului de tip II este posibilă. Sunt doar două lucruri pe care ar trebui să le faceți.

Prin aprofundarea acestui articol scurt vă veți da seama care sunt aceste două lucruri și cum să le puneți în aplicare.

O scurtă introducere

Acum 20 de ani, odată cu achiziționarea unui nou video player se primea și un manual vast de instrucțiuni. Fabricantul sfătuia ca acesta să fie citit cu atenție, deoarece conținea detalii importante legate de setările ce trebuiau efectuate și măsurile ce trebuiau luate în cazul apariției unor defecțiuni.

Majoritatea cumpărătorilor ignorau acel manual, preferând să pună direct aparatul în funcțiune și să își dea seama din mers cum funcționează. Din acest motiv, odată cu pornirea dispozitivului apărea ora 12:00 și nu ora potrivită, căci o astfel de setare solicita o citire atentă a instrucțiunilor.

Însă, nu cunosc multe lucruri legate de video player, dar cunosc diabetul de tip II. Pot scrie o carte întreagă legată de obezitate (aa da, am scris-o deja) sau de postul alimentar (urmează) sau despre diabetul de tip II (va apărea în acest an). Cu toate acestea, probabil că dumneavoastră nu vă veți dori să cercetați întregul meu manual de instrucțiuni cu atenție. Așa că acesta este un ghid pe scurt care vă deschide calea spre vindecarea diabetului de tip II.

O boală complet reversibilă

Majoritatea doctorilor, a nutriționiștilor și a specialiștilor în diabet consideră că diabetul de tip II este o boală cronică și progresivă. Asociația Americană a Diabetului, de exemplu, susține aproape cu mândrie acest fapt pe site-ul oficial. Odată primit diagnosticul, este o sentință pe viață. Însă, aceasta este o mare minciună.

Diabetul de tip II este reversibil aproape întotdeauna, iar această informație este ridicol de ușor de demonstrat. Aceasta este o știre incredibilă pentru mai mult de 50% din adulții americani care au fost diagnosticați cu prediabet sau cu diabet. A admite adevărul este primul pas crucial în vindecarea diabetului sau a prediabetului. De fapt, această informație este deja recunoscută ca fiind adevărată de o mare parte din persoane.

Imaginați-vă că prietenul dumneavoastră este diagnosticat cu diabet și începe să muncească din greu să slăbească 25 de kilograme. Nu mai ia medicamente și nivelul său de zahăr din sânge revine acum la normal. Ce i-ați spune? Probabil ceva de genul: "Felicitări! Chiar ai grijă de tine. Continuă în ritmul acesta!"

Ce nu i-ați spune ar fi: "Minți cu nerușinare! Doctorul meu mi-a spus că aceasta este o boală cronică și progresivă așa că e clar că minți." Pare aproape evident faptul că vindecarea diabetului prietenului dumneavoastră a putut fi posibilă datorită pierderii kilogramelor în plus. Și doresc să accentuez acest lucru. Boala aceasta, numită diabet, este reversibilă.

Cu toții am știut acest lucru. Însă doar dieta și stilul de viață pot aduce vindecarea acestuia și nu medicamentele. Cea mai importantă, desigur, este slăbirea. Însă, pastilele prescrise bolnavilor de diabet nu fac acest lucru, ba din contră. Insulina, de exemplu, este celebră pentru faptul că provoacă îngrășarea. Pacienții simt, în mod intuitiv, că urmează un drum greșit.

Deseori îmi spun: "Domnule doctor, mi-ați zis de fiecare dată că pierderea kilogramelor este cheia vindecării diabetului. Cu toate acestea, mi-ați prescris un medicament care m-a făcut să mă mai îngraș încă 12 kilograme. Cum îmi fac aceste pastile bine?" Niciodată nu aveam un răspuns potrivit, deoarece nici nu există unul. Cheia era slăbirea, în această manieră diabetul vindecându-se sau ameliorându-se semnificativ. Așa că, în mod logic, insulina nu ajută la vindecarea diabetului, ci la înrăutățirea acestuia.

Alte medicamente precum metformina, sioforul sau cele din clasa DPP4 nu afectează grăsimea corporală. Chiar dacă acest lucru nu înrăutățește situația, nici nu o îmbunătățește. Pastilele reglează nivelul de zahăr de sânge, ținându-l sub control, însă nu duc la dispariția bolii. Putem să ne prefacem că da, boala este în curs de remediere, însă acest mod de a vedea lucrurile nu adeverește posibilitatea vindecării.

Din acest motiv, majoritatea doctorilor cred că diabetul de tip II este o boală cronică și progresivă. Am utilizat tratamentul greșit. Am prescris medicamente pentru o boală de nutriție. Nici de mirare că nu funcționează.

Prin urmare, cum putem vindeca diabetul?


Bolul cu zahăr

Caracteristica esențială a diabetului de tip II și a prediabetului este că reprezintă o umplere completă cu zahăr a organismului. Nu este doar prea mult zahăr în sânge, aceasta este doar o parte din problemă, ci este prea mult zahăr în tot corpul.

Imaginați-vă organismul nostru ca pe un bol cu zahăr. Când suntem tineri, bolul este gol, însă odată cu trecerea deceniilor, începem să consumăm tot mai multe mâncăruri ce nu ne fac deloc bine - cereale dulci, deserturi și pâine albă. Acest bol se umple gradual cu zahăr până ajunge la capacitatea sa maximă. La următoarea masă, zahărul intră iar în corp, însă bolul este plin, așa că se împrăștie în sânge.

Insulina este un hormon normal produs atunci când mâncăm, iar rolul său este de a-i permite glucozei să pătrundă în celule. În momentul în care nu mai este capabilă să facă acest lucru, glucoza se acumulează în jurul celulelor din sânge, provocând așa-numita rezistență la insulină.

Dar de ce se petrece acest fenomen? Celulele deja abundă în glucoză, fiind precum atunci când încercăm să introducem mai mult aer într-un balon deja umflat la maxim. Celula rezistă la glucoza din jur deoarece este deja complet plină.

Acest fenomen este precum punerea hainelor într-o valiză. La început, hainele încap fără probleme. După un anumit punct, însă, este aproape imposibilă îndesarea acelor ultime două tricouri, căci bagajul nu va mai putea fi închis. Așadar, valiza a devenit "rezistentă" la haine. Este mult mai grea punerea acelor ultime două tricouri în bagaj decât a primelor două. Același este și fenomenul de rezistență la insulină. Celula este umplută cu glucoză până la refuz, așa că forțarea unei cantități mai mari în aceasta este dificilă și solicită doze mai mari de insulină.

Când nivelul de insulină este incapabil să țină pasul cu rezistența crescândă, nivelul de zahăr din sânge suferă o creștere, iar doctorul oferă diagnosticul de diabet de tip II, prescriind pastile, precum metformina. Însă metformina nu scapă de zahăr. În schimb, doar preia zahărul din sânge și îl duce înapoi în ficat. Ficatul la rândul lui nu îl dorește, așa că îl trimite altor organe - rinichilor, nervilor, ochilor, inimii. Mare parte din acest zahăr în exces este convertit în grăsime.

Problema, desigur, nu a fost rezolvată - bolul de zahăr încă este umplut la maxim. Singura măsură luată a presupus mutarea zahărului din sânge (unde poate fi "văzut" prin teste de sânge) în corp (unde nu poate fi "văzut" prin teste de sânge). Așa că, încă de la următoarea masă, același fenomen continuă să se petreacă. Zahărul pătrunde în organism, este împrăștiat în sânge, iar pacienții iau pastile de metformină pentru a face ca zahărul să treacă din sânge în organe. Această procedură funcționează pentru o perioadă de timp, dar, într-un final, și corpul se umple cu zahăr. Așa că, aceeași doză de metformină nu mai poate forța zahărul să părăsească sângele pentru a pătrunde în organe.

Se merge așadar la medic. Și ce face acesta? În loc să elimine depozitele toxice de zahăr din organism, dublează doza de medicație. Dacă valiza nu se închide, soluția este să o golim și să nu o mai forțăm. Doza mai mare de medicamente ajută din nou, pentru o perioadă de timp. Nivelul de zahăr din sânge scade odată cu forțarea organismului de a procesa și mai mult zahăr. Într-un final, și această doză eșuează. Așa că medicul dă un al doilea set de medicamente, apoi încă unul și, într-un final, se ajunge la injecții de insulină.

După câțiva ani, se face trecerea de la prediabet la diabet, de la administrarea unui medicament la două, apoi trei și, într-un final, la doze mari de insulină. O informație importantă: Dacă se iau din ce în ce mai multe medicamente pentru a menține nivelul de zahăr din sânge constant, diabetul se înrăutățește! Chiar dacă nivelul de zahăr din sânge este mai bun decât înainte de a lua pastile, diabetul nu se vindecă. Din păcate, toate lucrurile prezentate mai sus apar în cazul aproape al tuturor pacienților ce suferă de această boală. Corpul este deja plin de zahăr.

Medicamentele au doar efectul de a ascunde zahărul din sânge prin răspândirea acestuia în tot corpul. Diabetul arată mai bine, din moment ce se poate observa doar zahărul din sânge. Doctorii se pot felicita pentru crearea unei iluzii a unei slujbe bine făcute, chiar dacă pacienții continuă să devină tot mai bolnavi. Pacienților li se crește doza de medicație și, totuși, aceștia încep să sufere infarcte, insuficiențe cardiace congestive, atacuri cerebrale, nefuncționari ale rinichilor, amputări și orbire. "Ei bine", își spune doctorul sieși, "Este o boală cronică și progresivă".

Diabetul se înrăutățește

Imaginați-vă că ascundeți gunoiul din bucătărie sub covor în loc să îl aruncați afară într-o zonă special amenajată pentru acest lucru. Nu îl puteți vedea, așa că vă puteți preface că aveți o casă curată. Atunci când nu mai este loc sub covor, aruncați gunoiul în dormitor și în baie, de asemenea; oriunde unde nu îl puteți vedea. În cele din urmă, începe să miroasă foarte, foarte rău.

Trebuia să fi aruncat gunoiul, nu să îl ascundeți. Dacă înțelegem faptul că o cantitate prea mare de zahăr în sânge este toxică, de ce nu putem înțelege că și o doză prea mare de zahăr în corp este tot toxică?

Finalul jocului

Ce se întâmplă odată cu trecerea timpului, după 10, 20 de ani?

Fiecare părticică a corpului începe să putrezească. De aceea, diabetul de tip II, spre deosebire de majoritatea bolilor, afectează orice parte a organismului. Fiecare organ suferă efectele de termen lung ale excesului de zahăr. Ochii putrezesc - și cauzează orbirea. Rinichii putrezesc - și este nevoie de dializă. Inima putrezește - și apar infarcte și insuficiențe cardiace. Creierul putrezește - și apare Alzheimerul. Ficatul putrezește - și apare boala ficatului gras. Picioarele putrezesc - și duc la apariția ulcerelor diabetice de picioare ce pot duce la măsuri drastice, precum amputările. Nervii putrezesc - și se ajunge la neuropatie diabetică. Așadar, nicio parte a corpului nu este cruțată.

Medicamentele și insulina nu încetinesc procesul de afectare al organelor, deoarece nu elimină cantitatea excesivă și toxică de zahăr din corp. Cunoaștem această informație inconvenientă încă din anul 2008. Nu mai puțin de 7 centre precum ACCORD, ADVANCE, VADT etc. au eșuat în a demonstra faptul că medicamentele reduc riscul apariției bolilor cardiace, bolile cele mai periculoase din rândul diabeticilor. Ne-am prefăcut că administrarea unor doze de medicamente pentru a scădea nivelul de zahăr din sânge însănătoșește pacienții. Însă, totul a fost doar o minciună. Nu se pot folosi medicamente în scopul tratării unei boli de nutriție.

Cum se poate vindeca diabetul?

Odată ce înțelegem diabetul de tip II, atunci soluția devine destul de evidentă. Dacă există prea mult zahăr în organism, atunci îl eliminăm. Nu apelați la metoda tipică ce constă în a-l ascunde pentru a nu observa prezența acestuia. Există doar două modalități de a scăpa de zahărul în exces din corp:

  1. Nu-l introduceți.

  2. Ardeți-l.

Atât. Doar atât aveți de făcut. Cea mai bună parte? Cele două modalități sunt naturale și complet gratuite. Fără medicamente. Fără operații. Fără costuri.

Pasul 1 - Nu introduceți zahărul

Primul pas constă în eliminarea tuturor zaharurilor și a amidonului rafinat din dieta dumneavoastră. Zahărul nu are valoare nutrițională, așadar poate fi eliminat. Amidonul este doar o catenă lungă de zaharuri, iar amidonul puternic rafinat, precum făina și orezul alb, este descompus rapid prin digestie în glucoză. Aceasta este absorbită în scurt timp de către sânge crescând nivelul zahărului din sânge. De exemplu, consumul de pâine albă provoacă creșterea rapidă a nivelul de zahăr din sânge.

Nu pare de la sine înțeleasă evitarea mâncărurilor ce cresc acest nivel deoarece, într-un final, vor fi absorbite de către corp? Strategia optimă este consumul a câtor mai puțini carbohidrați.

Prea multe proteine în dietă pot, de asemenea, să fie convertite în glucoză. Așadar, ar trebui evitat consumul a prea multor proteine (băuturi proteice, batoane cu proteine, pudre proteice etc.). Ar trebui să vă îndreptați atenția asupra consumului de legume și de grăsimi naturale sănătoase.

Grăsimea, eliminată în trecut din diete din cauza presupusului său efect în provocarea bolilor cardiace, se întoarce. Grăsimile naturale, precum cele găsite în avocado, nuci și ulei de măsline sunt recunoscute pentru efectele lor sănătoase atât asupra bolilor cardiace, cât și asupra diabetului. Dieta Mediteraneană, bogată în grăsimi naturale, este acceptată ca fiind o dietă sănătoasă.

De asemenea, s-a demonstrat și că colesterolul nu are niciun efect negativ asupra corpului uman. Alimentele, precum ouăle și untul, revin. Important a se pune accentul pe consumul de mâncăruri integrale, naturale și neprocesate.

Pasul 2 - Ardeți zahărul

Postul alimentar este cea mai simplă și rapidă metodă de a forța corpul să ardă zahăr pentru a genera energie. Glucoza din sânge este cea mai accesibilă sursă de energie din corp. Postul alimentar este exact opusul mâncatului - dacă nu mănânci, postești. Când mâncăm, organismul depozitează energia din alimente, iar când postim, arde energia din alimente. Odată cu extinderea duratei de post se poate arde toată cantitatea de zahăr stocat.

Din moment ce, diabetul de tip II constă, în principal, în prezența glucozei în exces în corp, arderea acesteia va vindeca diabetul. Chiar dacă pare a fi o metodă severă, postul alimentar se ține de 2000 de ani. Este cea mai veche terapie dietetică cunoscută. Milioane de oameni au postit fără probleme de-a lungul istoriei. Dacă luați medicamente prescrise, ar trebui să vă sfătuiți cu un medic legat de această schimbare în alimentație. Totul se rezuma, însă, la aceste întrebări:

  • Dacă nu mănânc, va scădea nivelul de zahăr din sânge? Desigur.

  • Dacă nu mănânc, voi slăbi? Desigur.

Atunci care este problema? Niciuna pe care o pot observa.

Putem vindeca diabetul de tip II și prediabetul azi, chiar acum, imediat. Totul fără costuri, fără medicamente, fără operații, printr-o metodă naturală și testată de-a lungul timpului. Trebuie doar să ne orientăm organismul către această cale de vindecare și să avem curajul să aplicăm cunoștiințele legate de acest stil de viață.


159 afișări0 comentarii
bottom of page