UA-177212398-1 Primăvara, anotimpul ideal pentru detoxificarea organismului
top of page

Primăvara, anotimpul ideal pentru detoxificarea organismului


Explozia de viață a întregii naturi, precum și verdețurile de primăvară, ne îndeamnă la acțiune. Acum este cel mai prielnic moment să detoxificăm organismul după sezonul rece, la care s-a adăugat și perioada de pandemie, cu restricțiile de deplasare, ceea ce a dus la o stagnare și o îngroșare a taliei la mulți dintre noi.


Așadar, ziua devine tot mai lungă, vremea tot mai frumoasă, iar ieșirile în natură sunt foarte indicate pentru a scăpa de kilogramele în plus.


Piețele agro-alimentare, dar și unele supermarketuri, sunt pline de verdețuri proaspete, bogate în vitamine și săruri minerale, perfecte pentru corpul obosit după lunga perioadă de iarnă, frig, umezeală, dar și de repaus fizic.


În salate, smoothie-uri sau gătite, alimentele proaspete ne bucură și ne tonifică organismul. Este bineștiut faptul că o cură de verdețuri (urzici, salată, lobodă, sălățică, spanac etc.) ne este de ajutor în procesul de detoxifiere, aceasta însemnând eliminarea din organism a toxinelor acumulate în perioada rece.


Să nu uităm de hidratare. Apa este esențială pentru buna funcționare a corpului, iar căldura soarelui ne ajută în acest sens, deoarece este mai dificil să ne hidratăm dacă nu simțim senzația de sete.


Mișcarea fizică, la rândul ei, contribuie în mod esențial la revigorarea întregului corp. S-a deschis sezonul drumețiilor, al plimbărilor lungi în natură, al sportului în aer liber. Lăsăm deoparte fotoliul și televizorul, ca să ne bucurăm de aer curat și mișcare fizică. Serotonia și dopamina eliberate în corp în urma activității sportive moderate, ne vor da o stare bună, de sănătate și fericire.


Alături de verdețuri, fructe și legume proaspete, uleiurile MCT, precum și shake-urile vegane cu proteine, suplimentează necesarul de macronutrienți din corp, în special pentru cei care fac efort fizic și intelectual intens.



Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul nostru www.ketoromania.ro.

42 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page